Goedkope stedentrip naar Lille

Heeft u ooit wel eens gedacht aan de stad Lille in Frankrijk? Waarschijnlijk is het antwoord: Nee. Maar het is wel de moeite waard om deze stad in uw overweging mee te nemen. Lille is sinds 15 jaar erg aan het veranderen en is van saaie industriestad naar een volwaardige stad gegaan die als titel Het noordelijke Parijs heeft gekregen.

De leukste tijd om te gaan is in van mei tot en met augustus. Het is dan wel is waar relatief druk, maar dat maakt het gezellig. Wanneer u goed vooruit denkt en op tijd reserveerd kunt u alle schoonheid van Lille meemaken.

Lille is een ideale stad voor een goedkope stedentrip. Zo kunt u al heerlijk eten voor slechts 15 euro per persoon en mee met de citybus voor 10 euro. Laat u goed informeren over deze unieke stad en laat de cultuur en geschiedenis in u opnemen.

 

Algemen informatie

Lille heeft iets maar als 230.000 inwoners en dit is aantal is nog steeds groeiende. De stad wordt ieder jaar een steeds aantrekkelijkere handelsplaats. Ook voor studenten is de stad erg leuk. Er zijn vele barretjes waar studenten kunnen uitgaan en gezellig een borrel kunnen gaan halen. De gemiddelde leeftijd van de stad is dan ook relatief laag, namelijk rond de 34 jaar. Dit maakt de stad levendig en energiek.

De Brocante markt is een van de meeste bezochte markten van Frankrijk en is het bezoeken ten zeerste waard. Sluimer lekker over de markt en kijk naar goedkope kunst tot kunst die voor de meeste niet te betalen is. Van heel abstract tot modern elke vorm van kunst wordt er ten toongesteld. Verder zijn er nog enkele musea en andere bezienswaardigheden in deze Lille in Frankrijk. Kijk op www.lillefrankrijk.nl voor meer informatie.