De wereldstad Londen

Londen één van de mooiste steden

Londen is een wereldstad en iedereen die van reizen houdt moet tenminste één keer in zijn of haar leven in Londen zijn geweest. Mensen vanuit alle windstreken komen naar deze Metropool en iedereen die deze geweldige stad heeft aangedaan gaat met prachtige herinneringen huiswaarts. Met een stedentrip kun je Londen goed verkennen, maar of één stedentrip voldoende is om alles te ontdekken is vrijwel niet mogelijk. De stad heeft meer dan honderd bijzondere plekken en bezienswaardigheden die aangedaan moeten worden, één voordeel als je een keer in Londen bent geweest wil zeker weten nog een keer terugkeren, om de stad nog eens te bezichtigen.

Alle ingrediënten voor een stedentrip zijn aanwezig

Het geeft geen verschil of je nu voor de eerste, tweede of derde keer in Londen komt, elke keer weer zal de stad je blijven verbazen. Er is een geweldige mix aanwezig in deze wereldstad, van moderne wijken tot historische gebouwen en van haute couture tot haute cuisine maar in de stad liggen arm en rijkdom ook heel dicht bij elkaar. De stad wordt geroemd om de optimale winkelmogelijkheden in grote winkelketens of kleine boetiekjes. Er moet rekening gehouden worden dat een stedentrip naar Londen niet goedkoop is, het is eigenlijk vrij prijzig. Helemaal als je tijdens je verblijf in deze metropool veel bezienswaardigheden aan wilt doen en je van de ene kant naar de andere kant moet reizen.

Niet vergeten te bezoeken tijdens je stedentrip

Meer dan honderd bijzondere plekken en bezienswaardigheden, maar wat mag je bij je alle eerste bezoek aan Londen absoluut niet vergeten te bezoeken. Piccadilly Circus, The Big Ben, London Eye, Buckingham Palace, Tower of London en Tower Bridge zijn must sees in Londen. De bezienswaardigheden zijn het makkelijkst bereikbaar met het openbaarvervoer. Pak de Londense metro of de Routemaster (rode dubbeldekker bus) en ervaar meteen deze twee must do’s in Londen.

Regenachtig zoals wij dat al gewent zijn

Wij hebben het in Nederland altijd over het koude kikkerlandje als we het hebben over ons mooie Nederland. Al heeft kikkerlandje meerdere betekenissen, de meeste mensen bedoelen er mee dat Nederland altijd kil, koud en regenachtig is. Ik kan je vertellen dat het in Londen niets anders is. Londen is net zo regenachtig als Amsterdam. Dat het veel regent in Londen mag de pret niet drukken want het blijft een fantastisch mooie stad. Reisadvies voor Londen, neem een paraplu mee of koop er één zodra de weergoden weer van zich laten horen.